2022 Lexus ES krijgt kleine stylingwijzigingen, nieuw touchscreen

19 Apr 2021

2022 Lexus ES krijgt kleine stylingwijzigingen, nieuw touchscreen

  • De Lexus ES staat voor een paar kleine veranderingen terwijl hij het modeljaar 2022 binnenrijdt.
  • Licht geknepen koplampen, een herziene grille en nieuwe wielen zijn visueel ID's voor modellen uit 2022.
  • Binnenin ontvangt de ES nieuwe touchscreen-infotainmentsystemen; de technische assistentie van de ES krijgt ook een paar upgrades.

Lexus toonde de vernieuwde 2022 ES sedan vandaag op de autoshow van Shanghai, maar tenzij hij direct naast een 2021-model geparkeerd staat, kan moeilijk worden ingedrukt om het verschil te zien. Dat is waarschijnlijk oké, want deze ES van de nieuwste generatie ziet er nog steeds aantrekkelijk uit, ook al zijn we halverwege zijn levenscyclus. Zeg wat je wilt over het spilrooster, het ontwerp van deze sedan is verder goed verouderd.

Er zijn enkele kleine aanpassingen aan de koplampen aangebracht, en ze zijn nu voorzien van bi-LED-lampen en een automatische niveauregeling. De grille is aangepast en er zijn nieuwe wielontwerpen toegevoegd. Toch ziet de ES er min of meer hetzelfde uit als vorig jaar.

Over uiterlijk gesproken, de agressiever vormgegeven F Sport-uitvoering zal voor het eerst worden aangeboden op het hybride ES300h-model. Kopers van het V-6-aangedreven ES350 F Sport-model hebben nu de optie van een nieuw Dynamic Handling-pakket, dat adaptieve dempers, Sport + en aangepaste rijmodi toevoegt.

De meest opvallende verandering voor 2022 zit eigenlijk aan de binnenkant, aangezien het infotainmentdisplay van de ES is verwisseld voor een touchscreen-unit en dichter bij de bestuurder is geplaatst voor gemakkelijkere toegang. Dit lost een kleine klacht op die we hebben gehad met de ES sinds het laatste herontwerp, waardoor bestuurders moesten communiceren met een nogal kieskeurig touchpad op de middenconsole als de enige manier om het infotainmentsysteem van de auto te bedienen. Een 8,0-inch touchscreen is standaard, maar net als in de modellen uit 2021 kunnen kopers upgraden naar een grotere 12,3-inch unit.

Ook op technologisch gebied ontvangt de 2022 ES het geüpgradede Lexus Safety System + 2.5-pakket van rijhulpsystemen. De stap van 2,0 naar 2,5 brengt voetgangers- en fietsersdetectie met zich mee, evenals een paar nieuwe functies, waaronder kruispuntafslagassistent en bochtsnelheidsreductie, waarvan de laatste de snelheid van de auto in scherpe bochten vermindert bij gebruik van adaptieve cruisecontrol.

De bijgewerkte ES wordt ook aangeboden in twee nieuwe kleuren, Iridium en Cloudburst Grey, samen met een paar nieuwe interieurkleurenschema's en nieuw beschikbare zwarte openporige houtafwerking. U kunt de 2022 ES verwachten bij Lexus-dealers in het najaar.