Comfortabel de weg op in 2022? Private lease een automaat!

22 Feb 2022

Comfortabel de weg op in 2022? Private lease een automaat!

Het is alweer 2022. Tijd om orde op zaken te stellen en het lijstje met goede voornemens weer tevoorschijn te halen. Met welke goede voornemens ben jij dit jaar van start gegaan, en nog belangrijker; welke heb je volgehouden?
Elk jaar opnieuw nemen we onszelf voor om het wat rustiger aan te doen, meer tijd te nemen voor onszelf en onze familie en vooral om meer te genieten. Je zou toch denken dat nu we (weer) massaal thuis werken, het laatste goede voornemen geen probleem zou moeten zijn… Of toch wel? De gemiddelde auto legt nog steeds zo’n elfduizend kilometer per jaar af. Dit zijn behoorlijk wat uren die we doorbrengen in de auto. Reden genoeg dus  om onszelf volgend jaar voor te nemen, het in de auto wat comfortabeler te maken. En hoe kan dit beter dan door een automaat te private leasen? 

 

Waarom een automaat? Wij leggen het uit

Wie wil er nou niet relaxed en ontspannen autorijden? Precies, dat wil iedereen. Auto’s die voorzien zijn van een automaat hebben enkel een rem en een gaspedaal. Niet meer hoeven schakelen betekent dat filerijden een stuk minder vervelend wordt, je rijdt ontspannen en stapt een stuk relaxter de auto uit. Het niet hoeven schakelen heeft nog een voordeel. Het zorgt er namelijk ook voor dat jij een stuk veiliger bent op de weg. Doordat je niet hoeft te schakelen kun je altijd twee handen aan het stuur houden en je volle aandacht op het verkeer vestigen. Bovendien zijn automaten die rijden op brandstof zuiniger dan handgeschakelde auto’s. Dit betekent dat rijden in een automaat ook nog eens minder slecht is voor het milieu. Win, win, win dus! 

De voordelen van private lease

Of je nou een automaat private leaset of een auto die op brandstof rijdt; beide hebben een hoop voordelen ten opzichte van de aanschaf van een eigen auto. Wij sommen er een aantal op: 

 • Je weet altijd waar je aan toe bent. Bij private lease betaal je een vast bedrag per maand waardoor je altijd precies weet waar je aan toe bent en niet te maken krijgt met onvoorziene kosten. 
 • Goedkoper dan kopen. Je hoeft namelijk geen  in je spaarrekening te slaan om de aanschaf van een auto te kunnen bekostigen. Daarnaast kan een leasemaatschappij jou vaak gunstige all-in maandtarieven bieden.
 • Opzegbaar bij persoonlijke omstandigheden. Niets is vervelender dan een plotselinge verandering in je financiële situatie door bijvoorbeeld een ontslag of echtscheiding. Al helemaal wanneer je vastzit aan een private lease contract. Gelukkig is het bij de meeste private lease maatschappijen zo geregeld dat het leasecontract bij onverwacht verlies van inkomen kan worden beëindigd.

 

Welke kosten zijn inbegrepen bij private lease

Ondanks dat we overal lezen dat er bij private lease geen onverwachte kosten om de hoek komen kijken, is het toch fijn om te weten wat er nou precies inbegrepen is in die maandelijkse kosten:

 • WA+ Casco verzekering (all-in) + ongevallen inzittenden verzekering;
 • Onderhoudskosten;
 • Kosten voor reparaties en banden;
 • Pechhulp in Europa;
 • Kosten van vervangend vervoer na 72 uur;
 • Rente en afschrijving;
 • Schadeherstel en ruitreparaties;
 • Wegenbelasting;
 • Afleveringskosten.

Do we need to say more? Nee toch. Belangrijke kanttekening is wel dat het per aanbieder kan verschillen wat er wel en niet inbegrepen is binnen het maandbedrag. Bij partijen als Lease’m zie je direct wat het private leasen van een automaat jou maandelijk gaat kosten.