Dit is de Crab Walk van de GMC Hummer EV in actie in het verkeer

20 Apr 2021

Dit is de Crab Walk van de GMC Hummer EV in actie in het verkeer

De aanstaande GMC Hummer EV valt op door zijn monsterlijke combinatie van grootte en volledig elektrisch vermogen, maar zijn meest unieke eigenschap is degene die hem net iets wendbaarder maakt. We hebben zojuist nader bekeken hoe het er in het echt uitziet.

'Crab Mode', ook wel krabbenwandeling genoemd, is ontworpen om de vierwielbesturing en het elektrische vermogen van de Hummer-lijn te gebruiken om vrij diagonaal te bewegen vanuit stilstand, waarbij alle vier de wielen draaien naar het punt op de hetzelfde traject en vooruitgaan, ongeacht de positie van de auto zelf. In theorie is het een offroad-functie die is ontworpen om de situationele manoeuvreerbaarheid aanzienlijk te vergroten van wat al een koning van de paden zal zijn. In de praktijk kan het ook worden gebruikt als een fascinerende en onnodige manier om de ongelooflijke reeks functies van de Hummer EV in het verkeer te laten zien.

Een bericht gedeeld door Josh George & Mark Pyles (@modmafiallc)

Deze video, oorspronkelijk gemaakt door Instagram-gebruiker Michael H. Fletcher en gedeeld door Hummer-speciaalzaak Mod Mafia, toont een pre-productie GMC Hummer EV-truck (het model met de pick-up bed, onderscheiden van de iets kleinere Hummer EV SUV) die de functie gebruikt in stop-and-go-verkeer na wat lijkt op een dag offroad-testen. De functie lijkt geen zinvol doel te dienen, maar de auto kan zich met verkeerssnelheden in een vreemde, diagonale hoek voortbewegen met de krabbengang ingeschakeld.

Het zicht is schokkend, maar dat is een deel van het doel. De Hummer EV heeft het vermogen om letterlijk te bewegen als niets anders op de weg. Als de truck ze heeft, kun je net zo goed de gadgets uitproberen.