Genesis Electrified G80 is een stijlvolle, subtiele instap in EV's

19 Apr 2021

Genesis Electrified G80 is een stijlvolle, subtiele instap in EV's

De geruchten en spionageopnames waren correct, en de eerste elektrische Genesis is de Electrified G80 middelgrote luxe sedan. Het is interessant dat Genesis begint met een elektrisch omgebouwde versie van een bestaand model, aangezien de merken Hyundai en Kia clean-sheet-ontwerpen uitrollen. Maar de subtiele carrosserie verbergt volledig up-to-date elektrisch lef.

Onderzoek

Merk (bijv. Cadillac) Acura Alfa Romeo AM Algemeen Aston Martin Audi Bentley BMW Buick Cadillac Chevrolet Chrysler Daewoo Dodge Eagle Ferrari Fiat Fisker Ford Freightliner Genesis Geo GMC Honda Hummer Hyundai Infiniti Isuzu Jaguar Jeep Karma Kia Lamborghini Land Rover Lexus Lincoln Lotus Maserati Maybach Mazda McLaren Mercedes-Benz Mercury MINI Mitsubishi Nissan Oldsmobile Plymouth Polestar Pontiac Porsche Ram Rivian Rolls-Royce Saab Saturn Scion smart SRT Subaru Suzuki Tesla Toyota Volkswagen Volvo

Zoals u kunt zien, zult u het moeilijk hebben om een ​​geëlektrificeerde G80 (ja, dat lijkt de officiële naam te zijn) te onderscheiden van een G80 op gas. De grootste verschillen zitten in de voorkant, waar de vijfhoekige grille over het grootste deel een omgekeerd gaas heeft. De onderste inlaat verliest een beetje chroom en is niet zo open. Interessant is dat dit ontwerp er een beetje schoner uitziet dan het gewone, omdat het lijkt alsof het plastic schild voor camera's en sensoren verdwijnt. Dit nieuwe rooster verbergt ook de laaddeur. Je kunt de Electrified G80 misschien ook van de achterkant onderscheiden, omdat er geen dubbele uitlaatopeningen in de bumper zijn.

Genesis heeft niet alle mechanische en elektrische specificaties voor de Electrified G80 verstrekt, maar we weten wel dat het standaard vierwielaandrijving zal hebben dankzij een paar elektromotoren. Het zal blijkbaar in 4,9 seconden 100 km / u halen. De exacte batterijcapaciteit is ook een mysterie, maar Genesis zegt dat het NEDC-bereik 501 mijl is. Dat zal ongetwijfeld lager zijn bij EPA-testen. Dat bereik zal ook worden ondersteund door dezelfde oplaadmogelijkheden als de volledig nieuwe E-GMP Hyundai- en Kia-modellen met 800 volt, 350 kW DC snelladen waarvan Genesis beweert dat het de auto in 22 minuten van 10% naar 80% zal opladen. Niet alleen dat, maar hij kan ook een laadvermogen van 3,6 kW leveren vanuit de auto naar alle apparaten die u erop aansluit.

Het is niet verrassend dat het interieur van de Electrified G80 er net zo uitziet als het gewone, maar dat is op geen enkele manier een slechte zaak. En het elegante ontwerp wordt versterkt door milieuvriendelijke materiaalkeuzes, zoals gerecyclede houtafwerking, gerecyclede stoffen en natuurlijke leerkleurstoffen. Genesis merkt ook op dat het een volledig adaptieve ophanging en actieve ruisonderdrukking heeft.

Ondanks de onthulling in Shanghai, komt de Electrifed G80 naar de VS. Prijzen, beschikbaarheid en andere specificaties moeten nog worden aangekondigd. Aangezien de andere E-GMP-auto's dit jaar op de markt komen en onderdelen van deze auto al te koop zijn, verwachten we dat hij dit jaar ook in de verkoop gaat.

Gerelateerde video:

Genesis Electrified G80 is een stijlvolle, subtiele inzending voor EV's die oorspronkelijk verscheen op Autoblog op ma, 19 april 2021 00:25:00 EDT. Raadpleeg onze voorwaarden voor het gebruik van feeds.