Hoe interessant zijn interim opdrachten echt?

22 Sep 2023

Hoe interessant zijn interim opdrachten echt?

In het bijzonder wanneer je al enige tijd zonder werk zit spreekt het voor zich dat het gevoel begint te knagen om daar verandering in te gaan brengen. Het instant vinden van een vast contract is vandaag de dag echter in de praktijk doorgaans niet bepaald eenvoudig te noemen. Dit gezegd hebbende hoeft dat niet direct een groot probleem te zijn. Je zou er namelijk ook voor kunnen kiezen om over te gaan tot het accepteren van interim opdrachten. Ben je benieuwd hoe interessant het accepteren van dergelijke opdrachten precies is? Neem dan zeker de onderstaande informatie door!

Wat zijn interim opdrachten?

Laat ons in eerste instantie even kijken naar wat interim opdrachten nu eigenlijk precies zijn. Er is immers wat dit betreft sprake van een aanzienlijk verschil ten opzichte van vast werk. Voor een interim geldt dat het eigenlijk een tijdelijke opdracht betreft welke moet worden ingevuld bij een bedrijf. Voor de interimmer geldt dat ervoor hem of haar een zogenaamde detacheringsovereenkomst wordt afgesloten. Van zodra er een dergelijke overeenkomst tot stand is gekomen kan de persoon in kwestie vervolgens aan de slag gaan voor het bedrijf dat de overeenkomst heeft afgesloten. Voor hoelang dat precies het geval is, is afhankelijk van de situatie.

Hoe interessant zijn dergelijke opdrachten precies?

Overweeg jij ook het accepteren van interim opdrachten? Dan zal je uiteraard graag een goed beeld willen hebben van de verschillende voordelen die daaraan verbonden zijn. Wat het accepteren van een interim opdracht betreft zal je meer concreet kunnen rekenen op de volgende voordelen:

  1. Je kan je netwerk aanzienlijk vergroten en diversifiëren;
  2. Je bouwt ervaring en expertise op binnen specifieke sectoren;
  3. Je kan je kennis en vaardigheden toepassen in diverse omgevingen;
  4. De omgang met verschillende organisatiestructuren kan sterk verbeteren; 
  5. Je krijgt misschien wel de kans om in het buitenland te gaan werken;

Hou er naast de bovenstaande voordelen eveneens rekening mee dat het accepteren van interim opdrachten er eveneens voor kan zorgen dat je kan rekenen op bepaalde financiële voordelen. Als interim professional is het namelijk zo dat je een vergoeding zal ontvangen per uur. Ten opzichte van een vast dienstverband is het doorgaans zo dat je aan het einde van het jaar op deze manier nog een flink stuk meer zal weten over te houden. Dat is uiteraard alleen maar extra mooi meegenomen.

Interim opdrachten zeker de moeite waard om te overwegen!

Voor heel wat mensen die graag willen werken geldt dat ze het gevoel hebben dat ze een beetje vast komen te zitten wanneer het werkaanbod niet voldoende snel bij hen binnenkomt. Dat hoeft echter niet altijd het geval te zijn. Door je in te schrijven in een interimkantoor zal je tot de vaststelling komen dat er zomaar binnen relatief korte termijn geschikte opdrachten voor jou uit de bus kunnen komen. Wanneer je eenmaal wat extra ervaring hebt opgedaan zal je tot de vaststelling komen dat het vinden van nieuwe opdrachten wellicht ook alleen maar eenvoudiger zal worden. Het mag hoe dan ook duidelijk zijn, het accepteren van interim opdrachten kan in de praktijk voor ontzettend veel mensen een meer dan interessante keuze blijken te zijn.