'Mad Max' prequel opgenomen in Outback om in 2023 uit te komen

19 Apr 2021

'Mad Max' prequel opgenomen in Outback om in 2023 uit te komen

SYDNEY (AP) - Een prequel van de 'Mad Max'-filmfranchise met Anya Taylor-Joy en Chris Hemsworth zal in Australië worden gefilmd, zeiden ambtenaren op maandag.

' Furiosa ' staat gepland voor medio 2023 en wordt naar verwachting de grootste film ooit gemaakt in Australië, zei premier Gladys Berejiklian van de staat New South Wales.

Hemsworth zei betrokken te zijn bij een dergelijk project in zijn vaderland was een droom die uitkwam.

"Dit wordt mijn vierde of vijfde film hier in Australië", zei de "Thor" -ster in Sydney.

"Het is echt, uit van alles wat ik heb gedaan, het grootste knel-mezelf-moment, omdat ik ben opgegroeid met kijken en het zo iconisch is, "zei Hemsworth.

" Het is een enorme eer. Veel druk, maar opwindende druk die zeker motiverend is, ”voegde hij eraan toe.

Acteurs en crews zullen naar locaties in New South Wales reizen, waaronder het mijnstadje Broken Hill, waarvan de omgeving traditioneel zorgden voor de post-apocalyptische landschappen van de films.

De nieuwste film in de franchise, "Mad Max: Fury Road", uitgebracht in 2015, werd grotendeels opgenomen in Nambia omdat ongebruikelijke regenbuien Outback New South Wales ongewoon achterlieten. groen.

De hoofdrolspeler in de miniserie "The Queen's Gambit", Taylor-Joy, zal in de film schitteren als een jongere versie van Furiosa, die in 2015 werd gespeeld door Charlize Theron.

Schrijver en regisseur George Miller, die met Byron Kennedy in 1979 de "Mad Max" -franchise met Mel Gibson in de hoofdrol startte, zei dat hij dankbaar was om de film in zijn thuisland op te nemen, dankzij financiële steun van de staat en de federale overheid.

"Ik had vrienden in Engeland die films opnamen die twee of drie keer werden stilgelegd", Mille r zei, verwijzend naar de impact van de COVID-19-pandemie.

Miller zei dat hij ook enthousiast was over de rol die een Australische filmboom speelde in het herstel van de pandemie in het land.

Australië is in de media "Aussiewood" genoemd omdat een aantal acteurs Los Angeles hebben verlaten voor de vrijheden van Sydney, terwijl Australië relatief succesvol is geweest in het stoppen van de overdracht van COVID-19 door de gemeenschap.