'Peaky Blinders' is een eerbetoon aan Helen McCrory met een speciaal clapperboard van haar personage

20 Apr 2021

'Peaky Blinders' is een eerbetoon aan Helen McCrory met een speciaal clapperboard van haar personage

  • Helen McCrory, die vrijdag op 52-jarige leeftijd stierf aan kanker, speelde tante Polly in "Peaky Blinders".
  • De show ging maandag verder met filmen en ze gebruikten een speciaal clapperboard als eerbetoon aan McCrory.
  • Op het clapperboard stond een illustratie van haar personage naast de woorden 'rust in vrede Helen'.
  • Bezoek Insider's homepage voor meer verhalen .

"Peaky Blinders" gaat door met zijn zesde serie ondanks het verlies van een van zijn sterren vorige week - tante Polly-actrice Helen McCrory stierf op 52-jarige leeftijd aan kanker.

De makers van de show hebben een speciaal eerbetoon gebracht aan de overleden actrice, die ook speelde als Narcissa Malfidus in "Harry Potter", in de vorm van een geïllustreerd filmklapper.

Regisseur Anthony Byrne van "Blinders" deelde een kiekje van het filmklapper, dat versierd was met een tekening van McCrory als tante Polly. Naast het kunstwerk stonden de woorden: "Rust in vrede Helen."

"Vandaag was mooi en vreemd en verdrietig en surrealistisch. We bevonden ons in de mooiste omgeving. De zon scheen op ons en het voelde ok. Het was ongelooflijk, maar niet verrassend om de vele eerbetoon en artikelen te lezen die dit weekend aan Helen zijn opgedragen, "Byrne onderschrift van zijn post op Instagram.

Hij vervolgde:" Dit is ons 'A'-camerabord en Polly Gray staat altijd voor onze camera's.

"Dit bord is ontworpen door @lo_marie_s, een supergetalenteerde tattoo-artiest in Manchester. Het heeft enorm veel betekend voor mij en de crew op Peaky om elke dag een foto van Helen op de set bij ons te hebben. "

Een bericht gedeeld door Anthony Byrne (@ antobyrne75)

Byrne's shot werd opnieuw gepost op de sociale media van de BBC met het onderschrift: "Forever part of the 'Peaky Blinders' family," de BBC-dramaserie gepost op hun sociale mediakanalen.

Er zijn tot nu toe vijf seizoenen van 'Peaky Blinders' geweest, met McCrory een deel van de hoofdcast voor elk seizoen. Momenteel wordt er een zesde seizoen gefilmd, hoewel het niet bekend is of McCrory scènes heeft gefilmd voor het seizoen voordat ze stierf.

McCrory's echtgenoot, "Homeland" -acteur Damian Lewis, kondigde zaterdag McCrory's dood aan.

"Ik ben diepbedroefd om aan te kondigen dat na een heroïsche strijd tegen kanker, de mooie en machtige vrouw die is Helen McCrory is vredig thuis gestorven, omringd door een golf van liefde van vrienden en familie '', tweette Lewis vrijdag.

De aankondiging werd met een vlaag van oprechte reacties van beroemdheden die allemaal hun eigen eerbetoon aan de actrice schreven.

JK Rowling schreef: "Ik ben kapot van de dood van Helen McCrory, een buitengewone actrice en een geweldige vrouw die ons ook veel heeft verlaten binnenkort. "

-JK Rowling (@jk_rowling) 16 april 2021

Ondertussen schreef haar 'Peaky Blinders'-costar Cillian Murphy een verklaring waarin ze McCrory noemde' een mooi, zorgzaam, grappig, medelevend mens '.

' Ze verheft zich en maakte elke scène, elk personage dat ze speelde menselijk. Het was een voorrecht om met deze briljante vrouw te hebben gewerkt, om in de loop der jaren zoveel gelachen te hebben. Ik zal mijn vriend enorm missen, "schreef Murphy.

McCrory had een gevarieerde carrière met veel credits op het podium, maar ook in films en tv-shows. Naast haar rol in "Peaky Blinders" en "Harry Potter" had McCrory ook sleutelrollen in "The Queen" als Cherie Blair en in "Skyfall" als de Britse politicus Clair Dowar. Ze verdiende ook twee Laurence Olivier Award-nominaties voor rollen in theater.

Lees het originele artikel op Insider