Toyota bZ4X is de toekomst van zowel Toyota als Subaru elektrische auto's

19 Apr 2021

Toyota bZ4X is de toekomst van zowel Toyota als Subaru elektrische auto's

Hier is hij, een van de belangrijkste Toyota's in de recente geschiedenis, ja, zelfs daarboven met de nieuwe Supra. Waarom is dat? Dit, de Toyota bZ4X, is de eerste elektrische auto van het bedrijf die het wereldwijd op grote schaal zal aanbieden. Het is ook de eerste die gebruikmaakt van het nieuwe e-TNGA-platform voor elektrische auto's, dat zowel Toyota's als Subarus zal ondersteunen.

Onderzoek

Merk (bijv. Cadillac) Acura Alfa Romeo AM Algemeen Aston Martin Audi Bentley BMW Buick Cadillac Chevrolet Chrysler Daewoo Dodge Eagle Ferrari Fiat Fisker Ford Freightliner Genesis Geo GMC Honda Hummer Hyundai Infiniti Isuzu Jaguar Jeep Karma Kia Lamborghini Land Rover Lexus Lincoln Lotus Maserati Maybach Mazda McLaren Mercedes-Benz Mercury MINI Mitsubishi Nissan Oldsmobile Plymouth Polestar Pontiac Porsche Ram Rivian Rolls-Royce Saab Saturn Scion smart SRT Subaru Suzuki Tesla Toyota Volkswagen Volvo

Teleurstellend is dat Toyota geen specifieke details heeft gegeven over de nieuwe EV. We weten alleen informatie die het bedrijf er eerder over heeft vrijgegeven. Het e-TNGA-platform is ontwikkeld in samenwerking met Subaru en daarom is deze bZ4X voorzien van vierwielaandrijving. Maar dat is eigenlijk alles wat het bedrijf zou zeggen over wat het aandrijft.

We krijgen tenminste een heel duidelijk beeld van de crossover, die technisch gezien een concept is, maar het is vrij duidelijk dat dit in feite de productieauto is. Je kunt het zien aan de conventionele deurgrepen, spiegels en alle andere functionele kenmerken, zoals veiligheidsgordels en verschillende knoppen en schakelaars op het interieur. Dat wil niet zeggen dat het geen gewaagd of saai ontwerp is. Het lijkt een beetje op een RAV4, maar dan met een lager dak, een zwakker luik en een superstrekte wielbasis. De overhangen zijn ook vrij kort. Er zijn nogal wat hoekige lijnen en vouwen over het lichaam die het interessant maken als het een beetje druk is. Het interieur is behoorlijk futuristisch en luchtig. Het hoog geplaatste instrumentenpaneel, diep in het dashboard geplaatst, is behoorlijk onderscheidend, net als het met stof beklede dashboard en de zwevende middenconsole die een brug vormt naar de middenconsole.

De bZ4X zal wereldwijd te koop zijn. halverwege volgend jaar. De exacte verkooptiming voor de Amerikaanse versie is nog niet vastgesteld. Het model zal het eerste zijn van een nieuw elektrisch submerk voor Toyota, genaamd bZ, wat staat voor "beyond zero". Tegen 2025 zal Toyota 15 van deze volledig elektrische bZ-modellen in de verkoop hebben, en ze zullen deel uitmaken van een plan dat in totaal 70 elektrische voertuigen omvat, waarvan sommige hybriden en brandstofcelvoertuigen zijn. Ook intrigerend is dat een hybride truck en een elektrische truck tot de geëlektrificeerde modellen behoren. Maar zonder verdere details, zullen we moeten afwachten hoe deze nieuwe Toyota EV's eruit zullen zien.

Gerelateerde video:

Toyota bZ4X is de toekomst van zowel Toyota als Subaru elektrische auto's verschenen oorspronkelijk op Autoblog op zondag 18 april 2021 21:20:00 EDT. Raadpleeg onze voorwaarden voor het gebruik van feeds.