China Box Office: Japanese Anime Dominates, ‘Lord of the Rings’ ontspoord door logistieke problemen

19 Apr 2021

China Box Office: Japanese Anime Dominates, ‘Lord of the Rings’ ontspoord door logistieke problemen

Het was weer een bizar weekend aan de Chinese kassa.

De langverwachte terugkeer van Peter Jacksons The Fellowship of the Ring kwam vrijdag eindelijk aan in levendig geremasterde 4K. Maar de officiële toestemming voor de heruitgave van de Chinese toezichthouders kwam zo laat - slechts een volledige dag van tevoren - dat marketing voor de film vrijwel niet bestond en dat tientallen digitale prints de bioscopen niet op tijd bereikten, waardoor een golf van annuleringen en terugbetalingen aan boze klanten werd afgedwongen. Vrijdag tot en met zaterdag.

Het Japanse anime-vervolg Detective Conan: The Scarlet Bullet profiteerde onmiddellijk van het logistieke debacle en begon met een gezonde $ 16,8 miljoen om het weekend gemakkelijk te winnen, volgens gegevens van Artisan Gateway. De film, geregisseerd door vrouwelijke animator Chika Nagaoka, is de vierentwintigste aflevering van de Japanse anime-serie Case Closed. De franchise is gebaseerd op de beroemde mangaserie met dezelfde naam van Gosho Aoyama, wiens werk bekend is in een groot deel van Azië. De vorige film in de franchise, Case Closed: The Fist of Blue Sapphire, verdiende in 2019 $ 32,6 miljoen in China.

The Fellowship of the Ring hinkte ondertussen naar de vijfde plaats met slechts $ 4,1 miljoen . De openingsresultaten voor de fantasieklassieker zijn een grote teleurstelling in vergelijking met de recente uitvoering van James Camerons Avatar, die opende voor $ 23,7 miljoen toen deze in maart opnieuw werd uitgebracht in China. De eeuwige aantrekkingskracht van de Lord of the Rings-franchise zou Fellowship echter kunnen helpen om een ​​gezonde greep op te bouwen, net als Avatar (Camerons film is gestegen tot $ 60,2 miljoen in tweede reeks verkopen). Warner Bros. zal later deze maand ook een do-over krijgen - ervan uitgaande dat alles volgens plan verloopt (altijd een grote "als" in China) - wanneer Jackson's The Two Towers opnieuw worden uitgebracht op 23 april. Regelgevers hebben aangegeven dat de franchise dichterbij The Return of the King krijgt ook een tweede run in China, maar de film heeft - verontrustend genoeg - nog steeds geen officiële releasedatum gekregen.

Lokaal drama Sister, van Lian Ray Pictures, werd tweede. weekend met $ 9,8 miljoen voor een sterk lopend totaal van $ 119,5 miljoen. Legendary Entertainment en Warner Bros. 'Godzilla Vs. Kong scoorde in zijn vierde weekend de derde plaats met $ 7 miljoen, waarmee het totaal op $ 178,5 miljoen komt. De vierde plaats was het plaatselijke romantische drama August Never Ends met een start van $ 6,2 miljoen.