Hoe hardlopers elke dag milieuvriendelijker kunnen zijn

20 Apr 2021

Hoe hardlopers elke dag milieuvriendelijker kunnen zijn

Waar denk je aan als je je perfecte hardloopachtergrond voorstelt? Misschien een pad dat door een zonovergoten bos slingert, een uitgestrekt wit zandstrand, of een lang stuk weg met witte bergtoppen aan de horizon. Er zijn zoveel mooie plekken om te rennen in de wereld, en Earth Day (22 april) dient als een geweldige herinnering aan onze behoefte om ze te vieren en te beschermen.

Hoewel het gemakkelijk is om hardlopen te beschouwen als volkomen onschadelijk voor de planeet, zijn er een aantal manieren waarop je het kunt verbeteren als het gaat om het aannemen van meer milieuvriendelijke hardloopgewoonten - en het doorbreken van enkele slechte.

“Hardlopen is een van de sporten met de minste impact op het milieu. Alles wat je nodig hebt, is een lichaam ", zegt Shelley Villalobos, algemeen directeur van The Council for Responsible Sport. bar wrappers, en, vanuit klimaatperspectief het meest impactvol, wanneer ze door het hele land reizen voor evenementen zonder de uitstoot van broeikasgassen van hun vliegreizen te compenseren. "

Elke hardloper kan stappen ondernemen om deze Dag van de Aarde een beetje groener te zijn - vraag het maar aan de milieuprofessionals, wedstrijdleiders en atleten zelf die voorop lopen door duurzaamheid af te dwingen in de hardloopgemeenschap.

→ Je houdt van hardlopen. We houden van hardlopen. Doe mee met Runner's World +!

Haal wat vuilnis van de paden

Peter Maksimow, outreach- en partnerspecialist van de American Trail Running Association, is van mening dat kleine inspanningen om na de Dag van de Aarde een groenere loper te zijn, kunnen geleidelijk uitgroeien tot grotere verplichtingen. Enkele van zijn vele taken zijn het onderwijzen van het publiek over de juiste trailrunning-etiquette en “Leave No Trace” -principes, en hij zorgt ervoor dat hij regelmatig oefent wat hij predikt.

"Ik heb een hashtag, # JustOnePiece - raap slechts één stuk afval op als u onderweg bent. En hopelijk leidt dat ene stuk tot 10, en dan een hele zak vol, ”zegt Maksimow. Hij startte een in Colorado Springs gevestigde Facebook-groep, Pikes Peak Ploggers, die precies dat doet. Leden delen foto's van zichzelf terwijl ze over de schilderachtige paden van Pikes Peak rennen terwijl ze "ploegen", of meedoen aan de groeiende trend om afval op te ruimen terwijl ze aan het rennen waren. "Het maakt mensen zich meer bewust van het probleem", zegt Maksimow. elke dag."

Laat je stem horen

Het is belangrijk voor individuen om zelf milieuvriendelijke gewoonten aan te nemen, maar hardlopers kunnen ook hun steentje bijdragen om races verantwoordelijk te houden.

Als bestuurslid van de Council for Responsible Sport, 's werelds toonaangevende certificeringsprogramma voor verantwoorde sport, helpt Keith Peters al jaren zowel atleten als organisatoren van evenementen om de sociale en ecologische impact van hun activiteiten te beheren. Peters bevestigt dat hardlopers een verschil kunnen maken door alleen maar te spreken wanneer ze merken dat races milieuvriendelijke praktijken toepassen, zoals kiezen voor papierloze communicatie, het gebruik van hernieuwbare energiebronnen (zoals zonnepanelen) om aan de behoeften van evenementen te voldoen, organisch afval te composteren en vuilnis oppikken dat op de baan is achtergebleven. "Je kunt de wedstrijdorganisator applaudisseren voor het goede werk of ze uitdagen om goed werk te leveren", zei hij.

Bruce Rayner, chief green officer bij Athletes for a Fit Planet, treedt op als consultant om wedstrijdleiders te helpen verantwoorde beslissingen te nemen als het gaat om het minimaliseren van hun ecologische voetafdruk. Door ervoor te kiezen om de The Pledge of Sustainability te nemen, wat een springplank is naar certificering door de Council for Sustainable Sport, kan een race zich ertoe verbinden om minimaal 10 (maximaal 35) items op de lijst te doen. Deze initiatieven kunnen zijn:

  • Deelnemers voorzien van milieuvriendelijke T-shirts gemaakt van 100 procent gerecycled polyester of biologisch katoen
  • Styrofoam verbieden op het evenement
  • Ervoor zorgen dat mobiele toiletten ecologisch verantwoorde chemicaliën gebruiken
  • "VIP-parkeerplaatsen" bieden voor voertuigen met meer dan één inzittende om het delen van ritten aan te moedigen.

Races moeten dan hun welzijn bekendmaken praktijken voor deelnemers, sponsors en de lokale gemeenschap. "We willen dat hardlopers races selecteren die milieuvriendelijk zijn", zegt Rayner. "Steun degenen die het goede doen met de planeet. Je kunt ze identificeren als rassen die de belofte hebben gedaan of zijn gecertificeerd. " (Zie een lijst met races die zijn gecertificeerd.)

Onderneem actie, praat erover

De Ragnar Relay Series zet zich al lang in voor milieuvriendelijke praktijken en zorgt ervoor dat dit aan het publiek wordt gecommuniceerd. "Ragnar loopt al een tijdje voorop bij het werken aan duurzaamheid, met name bij onze trailraces", zegt Alex Docta, senior race director. "Lopers krijgen een herbruikbaar slabbetje banden, dus we gebruiken niet veel veiligheidsspelden, we leveren composteerbaar bestek voor alle maaltijden en we compenseren de CO2-uitstoot van onze medewerkers. " Lopers die een lange afstand naar de race afleggen, krijgen de mogelijkheid om koolstofcompensaties te kopen van terrapass, waardoor ze de CO2-uitstoot van hun vlucht of rit kunnen compenseren door projecten voor schone energie te financieren.

Docta is zelf ook een fervent hardloper en kan bevestigen dat kleine acties een groot verschil maken, of het nu gaat om carpoolen met vrienden naar de trailhead, huisdieren opzoeken op de trail of gebruikte hardloopschoenen doneren. Hij spoort hardlopers aan om het woord over hun verantwoordelijke gewoonten te verspreiden: “Wees trots op de duurzame dingen die je doet en deel ze met je vrienden. Delen is niet opscheppen - hoe meer mensen zich bewust zijn van duurzame initiatieven, hoe beter. ”

Help afval tijdens de race te verminderen

Paul Gigliotti, oprichter van Race management bedrijf Pirate Perry Events, weet dat alle hardloopevenementen de potentie hebben om veel afval te creëren. Als onderdeel van het Going Green Initiative van zijn organisatie heeft hij zich extra ingespannen om zijn races te helpen ecologisch duurzamer te worden. "We hebben vaak postrace-eten en drinken en we vragen iedereen zijn eigen bestek, borden en kopjes mee te nemen. Het vermindert echt de hoeveelheid afval achteraf. ”

Hij is ook een pleitbezorger voor hulpposten zonder bekers. Wat is een hardloper om te doen in dit scenario? "Gebruik hydratatiepakketten of HydraPak Speedcups, dit zijn 7-ounce siliconen cups die tot bijna niets smelten; ze kunnen in taillebanden of rugzakken worden gestopt. Dit voorkomt dat honderden wegwerpbekers op de vuilnisbelt terechtkomen of op het pad terechtkomen. ”