De beste banken van Australië voeren het aantal personeelswerving in Green Finance Push op

20 Apr 2021

De beste banken van Australië voeren het aantal personeelswerving in Green Finance Push op

(Bloomberg) -

Populaire zoekopdrachten

APPLE INC.

AAPL

▼ 133.57 -1.27 -0.94% CONSTELLATION BRANDS, INC.

STZ

▼ 237.55 -0.05 -0.02% TESLA, INC.

TSLA

▲ 719.98 +5.35 + 0.75% AMAZON.COM, INC.

AMZN

▼ 3,335,85 -36,16 -1,07%

De grootste banken van Australië breiden hun teams voor duurzame financiering uit, ook al hebben ze moeite om talent te vinden in de snel veranderende sector.

Commonweal e Bank of Australia heeft de omvang van haar duurzame divisie verdubbeld, terwijl Australia & New Zealand Banking Group Ltd. haar groep heeft uitgebreid tot 14 mensen, met meer aanwervingen op komst.

De beste geldschieters van het land ontdekken het is moeilijk om personeel aan te werven met de juiste vaardigheden die bankervaring combineren met kennis van milieu-, sociale en bestuurskwesties, zeiden bankiers tijdens een Bloomberg-webinar over duurzame financiering dinsdag in Sydney.

"De uitdaging is om mensen met de juiste ervaring, "zei David Jenkins, wereldwijd hoofd van duurzame financiën bij de corporate en institutionele eenheid van National Australia Bank Ltd." Het gaat zo snel dat het bijna een fulltime baan is om bij te blijven. "

Naarmate de beleggingscategorie groeit en evolueert, zal de vraag naar aan duurzaamheid gekoppelde obligaties stijgen, zei Tessa Dann, een directeur van het team voor duurzame financiering bij ANZ. Dann zei dat deze obligaties toekomstgericht zijn en een pad uitstippelen om duurzaamheidsdoelstellingen te halen, een belangrijk verschil met groene obligaties die achterwaarts gericht zijn.

Hoewel de sector klein is in de wereld van duurzame financiering, heeft ongeveer $ 30 miljard dat gedaan. is uitgegeven - het zal "van de grond komen" omdat de eetlust van klanten "echt aanzienlijk" is, zei ze, eraan toevoegend dat Australië dit jaar waarschijnlijk zijn eerste dergelijke obligatie zal krijgen.

Beleggers stellen ondertussen hardere vragen terwijl ze overweeg om in te kopen in het steeds groter wordende aanbod van ESG-gekoppelde schulden, zei Jenkins. Investeerders willen weten welke projecten worden gefinancierd, hoe de statistieken worden gemeten en of er enige sociale impact is.

"De lat wordt steeds hoger," zei hij.

Druk stijgt

De internationale druk op Australië neemt toe, een van 's werelds grootste exporteurs van fossiele brandstoffen en uitstoters per hoofd van de bevolking. Het land wordt algemeen beschouwd als een achterblijver op het gebied van klimaatverandering, zelfs nu sommige van de grootste markten - China, Japan en Zuid-Korea - hun ambitie tonen om klimaatverandering tegen te gaan.

Premier Scott Morrison bevestigde dat hij president zal zijn. Joe Biden's klimaattop deze week, nu de druk op zijn steenkoolindustrie die de regering steunt toeneemt om zich vast te leggen aan een harde doelstelling voor netto nulemissies.

Morrison sloot opnieuw belastingen voor vervuilers uit en steunde de grootste uitstoters van het land zoals AGL Energy Ltd. en mijnbouwreuzen Rio Tinto Group en BHP Group Ltd., waarvan hij de naam in de toespraak controleerde - om met de oplossingen te komen om Australië te helpen een netto nul te halen.

Banken wereldwijd worden geconfronteerd met druk van investeerders om de kredietverlening aan fossiele brandstoffenbedrijven aan banden te leggen en zich achter de doelstellingen van het klimaatakkoord van Parijs te werpen.

Investor Push

Vermogensbeheerders met $ 11 biljoen, inclusief De EOS-divisie van Federated Hermes Inc. en Pacific Investment Management Co., hebben gevraagd 27 banken verplichten zich ertoe om tegen 2050 de uitstoot van hun activiteiten te elimineren, inclusief de uitstoot die wordt gegenereerd door kredietverlening, handel en acceptatie.

De groep van 35 investeerders, die werd bijeengeroepen door de Institutional Investors Group on Climate Change, zei ook de banken moeten hun groene financieringsactiviteiten uitbreiden en zich terugtrekken uit alle projecten die in strijd zijn met het akkoord van Parijs.

Siobhan Toohill, groepshoofd duurzaamheid bij Westpac Banking Corp. had een simpele suggestie om door de politieke lawaai rond klimaatverandering in Australië.

"Je moet gewoon doorgaan", zei ze.

(Updates met opmerkingen over de vraag naar duurzame obligaties uit de vijfde alinea)

Ga voor meer van dit soort artikelen naar bloomberg.com.

© 2021 Bloomberg LP