De ID.4 GTX is Volkswagen's eerste Performance EV

20 Apr 2021

De ID.4 GTX is Volkswagen's eerste Performance EV

  • Het klassieke GTX-embleem wordt nieuw leven ingeblazen op een andere prestatieauto.
  • Deze keer komt hij niet uit Plymouth maar van VW.
  • VW's GTX is een EV genaamd de ID.4 GTX en het bedrijf zegt sportievere, snellere versies van de aankomende EV's dragen de GTX-badge.

Herinner je je de Plymouth GTX nog? Het was een lijn van op Belvedere gebaseerde sportieve coupés en cabriolets die Plymouth maakte van 1967 tot ongeveer ’74. GTX'en hadden verduisterde roosters, luchtinlaten op de motorkap, uitspringende chromen tankdoppen en een op de middenconsole gemonteerde toerenteller. De belangrijkste dingen waren onder de motorkap. De 440 kubieke inch V8 (375 pk) van Plymouth was standaard en de machtige 426 Hemi (425 pk) was optioneel. GTX's waren geen uitdagers. Nu wordt de GTX-badge nieuw leven ingeblazen op een andere prestatieauto. Deze is van VW, is een EV en heet de ID.4 GTX. VW zegt dat zijn sportievere, snellere versies van zijn toekomstige EV's de badge "GTX" krijgen, te beginnen met de ID.4 GTX met vierwielaandrijving, met een tweede motor op de vooras.

Wat betekent dit voor de VS? VW-functionarissen vertelden Autoweek dat onze tweemotorige vierwielaandrijving ID.4 simpelweg ID.4 AWD zal heten. Bronnen vertelden ons dat we de AWD-versie "later deze zomer" konden verwachten met ongeveer 301 pk en een iets stijvere vering.

VW-functionarissen zeiden dat de extra motor “intelligent binnen enkele milliseconden wordt ingeschakeld wanneer zeer hoge prestaties of sterke tractie vereist zijn. In de nieuwe rijmodus Traction is hij zelfs permanent geactiveerd. ”

Volkswagen zal de GTX eind april tonen. De autofabrikant gebruikt al GTI-, GTD- en GTE-badges voor benzine, diesel en plug-in-hybrides, en onze bronnen vertelden ons dat GTX zal worden gebruikt op andere ID-modellen.

“De letters GT hebben lange stond voor rijplezier ", aldus Klaus Zellmer, bestuurslid Marketing en Sales bij Volkswagen." Nu slaat de X de brug naar de mobiliteit van de toekomst. Duurzaamheid en sportiviteit sluiten elkaar niet uit, maar vullen elkaar intelligent aan. ”

VW-bronnen vertelden Autoweek dat de GTX-modellen in Europa een aantal sportief-achtige aanpassingen aan de carrosserie zullen hebben die we niet krijgen op de Amerikaanse versie. .

Bekijk ook de zojuist onthulde ID.6-crossover, getoond op de autoshow van Shanghai.

Log in op de reacties en vertel ons wat je denk aan de nieuwste EV's van VW.