Ik heb een aangepaste krullende pruik en ik heb me nog nooit zo zelfverzekerd gevoeld

26 Nov 2020

Ik heb een aangepaste krullende pruik en ik heb me nog nooit zo zelfverzekerd gevoeld

De natuurlijke haarreis van iedereen is uniek, en Carly Danner, de ster van de nieuwste aflevering van Hair Me Out, kan de hare het beste omschrijven als een 'emotionele achtbaan'. Danner, die natuurlijke krullen heeft, doorliep een reeks fasen, waaronder hete gereedschappen en chemische behandelingen. "Ik kreeg permanenten en al deze chemische behandelingen, maar het kostte me al die jaren om eindelijk mijn haar te accepteren", legt ze uit. "Ik zei tegen mezelf dat ik het zou laten uitgroeien en het natuurlijke leven zou leiden, en toen begon ik haaruitval te krijgen."

Danners ervaring met haaruitval resulteerde in littekens van zelfrespect, maar wekte haar nieuwsgierigheid om pruiken uit te proberen. "Ik heb pruiken nooit gezien als een optie of alternatief voor mijn haarproblemen", zegt ze. “Vroeger leek het gewoon taboe. Maar nu is het allemaal op Instagram, en ik spring op de kar. " Danner ging naar Daily Green, de eigenaar van H2 Salon Brooklyn, om een ​​op maat gemaakte unit te krijgen die was afgestemd op haar gezicht en stijl. "Ik begon tien jaar geleden met pruiken op maat", legt Green uit. "Veel vrouwen trokken uit relaxers, en in plaats van te weven, dacht ik dat het veiliger zou zijn om pruiken te maken."

Om Danner voor te bereiden op haar nieuwe stijl, vlechtte Green het haar van haar cliënt losjes in twee vlechten. "Ik hou niet van spanning of beklemming, en vanwege haar textuur denk ik niet dat er een vlecht moet zijn die moet gebeuren", legt ze uit. "Ik wil ook dat ze de pruik kan afnemen, wassen en weer aantrekken wanneer ze wil." Vervolgens plaatste ze de op maat gemaakte eenheid op Danners haar en trimde het om een ​​natuurlijk ogende finish te creëren. "Een van de belangrijkste aspecten van het krijgen van een pruik is het knippen naar het gezicht en de stijl van de persoon", legt Green uit. "Het is belangrijk om een ​​op maat gemaakte ervaring te hebben en deze af te stemmen op de behoeften van de klant."

'Hoewel haaruitval een zeer persoonlijke ervaring is die voor iedereen anders is, is het veilig om te zeggen dat de uiteindelijke resultaten van Danner zijn het bewijs dat een dope-pruik een groot zelfvertrouwen kan stimuleren. Klik op play om haar volledige transformatie te zien.