Matthew McConaughey voor de gouverneur van Texas? Acteur leidt de zittende Greg Abbott in een nieuwe peiling

19 Apr 2021

Matthew McConaughey voor de gouverneur van Texas? Acteur leidt de zittende Greg Abbott in een nieuwe peiling

Matthew McConaughey deed meer dan oké, oké, oké in een nieuwe enquête waarin hij de steun voor de volgende gouverneur van Texas onderzocht.

De acteur, die zijn kandidatuur nog niet heeft aangekondigd maar interesse in hardlopen heeft geplaagd, versloeg de zittende Greg Abbott met dubbele cijfers. Vijfenveertig procent van de in Texas geregistreerde kiezers zei dat ze op McConaughey zouden stemmen, vergeleken met 33 procent die op Abbott zou stemmen en 22 procent die iemand anders zou kiezen. De opiniepeiling, zondag vrijgegeven door The Dallas Morning News en de Universiteit van Texas in Tyler, ondervroeg 1.126 geregistreerde kiezers.

Terwijl McConaughey Abbott afkeurde als het ging om steun van Democraten - hij kreeg 66 procent van de toekomstige stemmen in plaats van 8 procent steun voor de Republikein - zei meer dan de helft van de ondervraagde Democraten dat ze een progressieve kandidaat wilden voor gouverneur over een centrist.

Dat zou problemen kunnen opleveren voor McConaughey, een zelfbenoemde centrist die zowel Republikeinen als Democraten bekritiseerde. En als het ging om de ondervraagde Republikeinse kiezers, zei 56 procent dat ze op Abbott zouden stemmen, vergeleken met slechts 30 procent op McConaughey.

Hoewel de Oscarwinnaar zijn naam niet officieel in de ring heeft gezet, heeft hij zei vorige maand dat hij ‘eerlijk nadenkt’ om zich kandidaat te stellen voor de gouverneur van Texas.

‘Kijk, ik ben een 'Meet You in the Middle'-man. Als ik' agressief gericht 'zeg, wordt dat soms daarginds verpakt met 'Oh, dat is een grijstint, een compromis', 'zei hij tegen de Austin American-Statesman. "En ik zeg: 'Bulls ---. Dat is een uitdaging. Op dit moment is dat radicaal. Wil je dapper zijn? Kom hierheen.'"

Voor McConaughey, die is geboren en getogen in Texas , zal zijn status als beroemdheid hoogstwaarschijnlijk zijn politieke kansen in zijn thuisstaat ten goede komen, met een conservatieve onafhankelijke kiezer die parallellen trekt met de voormalige president Donald Trump.

"Hij is populair, hij is kleurrijk en hij is niet bang om het te vertellen zoals het is, 'vertelde Harp, een bouwmanager, aan Dallas Morning News. "Hij heeft een aantal van dezelfde kwaliteiten van Donald Trump, en dat zal goed spelen in Texas."

De A-lister is dicht bij zijn Texas roots gebleven en organiseerde onlangs een met sterren bezaaide benefietavond met zijn vrouw. om geld in te zamelen voor degenen die getroffen zijn door stormen in de staat in februari. Hij verscheen zelfs in een Zoom-faculteitschat voor instructeurs aan de Universiteit van Texas in Austin tijdens de pandemie. In 2019 trad hij officieel toe tot de faculteit van zijn alma mater als professor bij de afdeling Radio-Televisie-Film.

McConaughey is niet de enige Hollywood-beroemdheid die naar een politiek ambt heeft gekeken. Dwayne Johnson voert al een aantal jaren een presidentiële run uit, en een recente peiling meldde dat 46 procent van de ondervraagden zijn campagne zou steunen (uit dezelfde peiling bleek dat 29 procent de respectieve biedingen van zowel Johnson als McConaughey zou steunen). Ondertussen overweegt Caitlyn Jenner, een oude Republikein, naar verluidt een kandidaatstelling voor de gouverneur van Californië en overleg te plegen met voormalige Trump-stafleden.

Gerelateerde inhoud:

  • Luister naar Matthew McConaughey die Greenlights vertelt uittreksel over zijn tijd als handmodel
  • Matthew McConaughey zegt dat een run voor de gouverneur van Texas 'een echte overweging' is.
  • Dwayne Johnson reageert op een opiniepeiling waarin hij sterke steun suggereert voor zijn presidentiële bod: ' Het zou voor mij een eer zijn om de mensen te dienen '