Social media sensation Officer Clarence biedt hondencomfort in US Capitol

20 Apr 2021

Social media sensation Officer Clarence biedt hondencomfort in US Capitol

Een engelachtige Sint-Bernardus genaamd Clarence is druk bezig geweest met het verdienen van zijn vleugels.

De 10-jarige hond bracht deze week door in het Capitool om diensten bij te wonen voor Capitol-politieagent William "Billy" Evans, die op 2 april werd vermoord toen een chauffeur zijn auto in een beveiligingsbarricade buiten het complex ramde. Hij en zijn begeleider, plaatsvervangend hoofd William Gordon van de politie van Greenfield in Massachusetts, doen vrijwilligerswerk bij de non-profitorganisatie K9 First Responders, die troost biedt aan mensen die zijn getroffen door traumatische gebeurtenissen.

donkere, bewolkte dag en het regent en dan krijg je die eerste zonnestraal, en het is prachtig, ”vertelde Gordon VANDAAG. "Dat is een beetje wat Clarence doet: hij brengt een zonnestraal in een donkere wereld."

Gordon en agent Clarence, een politie-troosthond die is vernoemd naar de overleden muzikant Clarence Clemons en de engel uit "It's a Wonderful Life", had voor de dienst van dinsdag een ontmoeting met de politie van het Capitool. Tijdens de ceremonie, nadat president Joe Biden zijn respect had betoond, liep hij toevallig langs het duo.

“Hij was onderweg naar buiten en kwam agent Clarence tegen, boog zich voorover en gaf hem een ​​knuffel en een kus en schudde mijn hand en ging toen naar de familie, "zei hij.

Terwijl Gordon dacht dat de ontmoeting een speciale manier was om een ​​decennium dienst voor Amerika's eerste politie-troosthond, agent Clarence was onaangedaan. De hond vindt het leuk om aandacht te krijgen van iedereen die hij tegenkomt.

Deze week bewees agent Clarence een hit bij gekozen leiders en personeel van beide kanten van het gangpad, zoals Republikeinse senator John Cornyn, House Speaker Nancy Pelosi en Meerderheidsleider in de Senaat Chuck Schumer. Vice-president Kamala Harris vroeg hen om voor zichzelf te zorgen, en senaatsleider Mitch McConnell liep langs en zei: "Dat is een hele grote hond."

De zeer grote hond begon anderen te helpen als een vrij kleine pup. Toen Gordon en zijn vrouw, die ook politieagent is, Clarence in 2011 bij hen thuis verwelkomden, worstelde Gordon met een posttraumatische stressstoornis.

“Clarence hielp me en toen ik voor behandeling ging , merkten ze hoezeer hij andere eerstehulpverleners begon te helpen, "zei hij.

Ze begonnen te werken om eerstehulpverleners te helpen en reisden in december 2012 naar Sandy Hook, Connecticut, met andere therapiehondenteams van K9 Eerstehulpverleners om brandweerlieden te ontmoeten die gezinnen moesten vertellen dat hun kinderen waren vermoord.

"Het was erg verdrietig en verontrustend", zei hij. “We kwamen met onze honden naar beneden en ontmoetten ze. Het was de eerste keer dat ze lachten in een periode van bijna een week. ”

Zes maanden later troostte agent Clarence atleten na de bomaanslag op de Boston Marathon. Ze werden ook ingezet in Las Vegas na de massale schietpartij in 2017 en naar Pittsburgh na de schietpartij in de synagoge in de Tree of Life Congregation.

“Ons doel is om een ​​echt tragische, duistere situatie te nemen en een klein positief, ”Zei Gordon.

Agent Clarence gaat elke dag naar zijn werk bij de politie van Greenfield, waar hij slachtoffers van misdaden troost, waaronder kinderen. De hond houdt van zijn werk.

"Hij heeft een speciaal tuigje dat we aandoen, en hij weet dat wanneer het tuigje omdoet, hij geen huisdier meer is maar een werkhond," zei Gordon. “We moeten zijn harnas in een la begraven, want als hij het harnas ziet, probeert hij het zichzelf aan te doen zodat hij de deur uit kan en aan het werk kan. Dan gaat hij aan het werk en slaapt hij de hele dag. Hij zit daar en snurkt en slaapt terwijl mensen hem aaien. ”

Er zijn geen beloningen nodig voor goed werk. De zachte hond houdt ervan om als huisdier te worden gehouden, en Gordon weet beter dan lekkers aan te bieden omdat hij over mensen kwijlt.

"Hij zou zijn kwijlen en de top van de rotonde kunnen raken als hij dat zou willen," grapte Gordon. "Het is het krabben achter de oren en wat niet waar hij echt voor werkt."

Agent Clarence is half gepensioneerd, dus Gordon en zijn vrouw trainen officier Donut, een andere Sint Bernard, om voor hem in te vullen wanneer hij volledig met pensioen gaat. Volgens Gordon zijn de karaktereigenschappen van het ras perfect geschikt om zowel huisdieren als troosthonden te zijn.

"Hun taak in de jaren 1800 was om naar de Alpen te gaan en mensen te redden in sneeuwlawines. Het was hun taak om naast iemand te gaan liggen en hen warm te houden en hen te troosten terwijl de reddingsploegen zouden komen, ”zei hij. "Ze redden eigenlijk nog steeds mensen van lawines, maar dit is een lawine van stress. Daarom gaan we naar een crisis en wanneer mensen worden overmand door emoties, komt hij te hulp. ”