'The Music Man'-ster Sutton Foster verbreekt stilte over beschuldigingen van misbruik door Scott Rudin

19 Apr 2021

'The Music Man'-ster Sutton Foster verbreekt stilte over beschuldigingen van misbruik door Scott Rudin

Sutton Foster verbrak zondag haar stilte over Scott Rudin te midden van beschuldigingen van misbruik tegen de uber-producer in een Hollywood Reportercover-verhaal van 7 april.

Op zondag nam Foster deel aan een Instagram Live-gesprek met collega-artiest Beth Nicely, waar ze haar opluchting uitsprak dat Rudin een stap terug deed.

"Ik heb het gevoel dat het enige positieve resultaat het resultaat is dat is gebeurd", zei ze een dag nadat Rudin tegen The Washington Post in een verklaring dat hij afstand zou doen van zijn Broadway-producties.

De actrice had tot op dat moment geen openbare verklaring afgelegd over de aantijgingen, die betrekking hadden op de producent van de langverwachte Broadway-heropleving van The Music Man , met in de hoofdrol Foster en Hugh Jackman. Bronnen vertelden THR echter eerder dat Foster de betrokkenen bij de productie had verteld dat ze de langverwachte show zou verlaten als Rudin niet ging zitten.

"Ik ben zo vereerd om deel uit te maken van The Music Man. en ik kan niet wachten om een ​​ongelooflijke, veilige, inclusieve, liefdevolle omgeving te creëren voor alle betrokkenen, en dat ik er alles aan doe om vooruit te komen, ”zei Foster zondag tijdens de Instagram Live.

Ze legde ook uit waarom ze zich nog niet had uitgesproken.

"Ik moest even weggaan om echt aan te pakken hoe ik de situatie wilde aanpakken", zei Foster. "En ik had niet het gevoel dat ik [op sociale media] moest posten om het te laten gebeuren. Ik had niet het gevoel dat dat iets was dat ik moest doen, omdat het een reactionair iets wordt. En voor mij was het - ik moest een stap terug doen om er zeker van te zijn dat de beslissing die ik nam de mijne was en niet gebaseerd op het lawaai van sociale media. Dat is wie ik ben. ”

THR meldde zaterdag dat in de afgelopen week een half dozijn mensen die betrokken waren bij The Music Man bijeenkwamen bij meerdere telefonische vergaderingen om de betrokkenheid van Rudin bij de productie te bespreken. Dat is waar Foster een standpunt in nam.

Een bron vertelde THR dat Jackman ondertussen ‘zeer bezorgd’ was over de beweringen, waaronder on-the-record-afbeeldingen van fysiek geweld en ‘hoe het eruit zou zien. like moving forward ”met Rudin in een zichtbare rol. De bron zei dat Jackman geen ultimatums stelde of dreigde de show te verlaten, die klaar staat om de terugkeer van Broadway in gang te zetten na een slopende sluiting als gevolg van de coronavirus-pandemie. Hij drukte echter zijn gevoel uit dat er iets moest gebeuren.

Voor de goede orde, Foster zei zondag dat "ik weet dat Hugh precies hetzelfde voelt" als zij over de situatie.

Vervolgens verontschuldigde ze zich voor het feit dat ze zich niet eerder had uitgesproken.

"Ik bied mijn excuses aan als het lijkt alsof ik niet actief mijn gevoelens heb uitgebazuind, maar ik heb zin in het geluid van - ik kon het niet krijgen een heldere geest, en ik moest echt een stapje weg doen, 'zei ze. “Ik heb nog nooit met zo iemand te maken gehad, en ik denk dat 46 jaar op deze aarde dat verdient. Ik ben volwassen genoeg om de tijd te nemen en ik vind dat mensen het moeten toestaan. Ik ben echt opgewonden om terug te keren naar Broadway en mogen we gewoon doorgaan met de verandering en dat is alles wat ik ga zeggen. Ik heb gewoon het gevoel dat het een ongelooflijk ongelukkige situatie is, maar het enige positieve resultaat is het resultaat. ”

Anderhalve week na het explosieve rapport van THR, gaf Rudin zijn verklaring aan The Washington Post, waarin hij zei dat hij afstand deed van Broadway-producties en zich verontschuldigde voor zijn gedrag.

"Er is veel geschreven over mijn geschiedenis van verontrustende interacties met collega's, en het spijt me ten zeerste voor de pijn die mijn gedrag veroorzaakte individuen, direct en indirect, ”schreef de bekroonde film- en theaterproducent in een verklaring voor de outlet. "Na een periode van reflectie, heb ik de beslissing genomen om met onmiddellijke ingang afstand te doen van actieve deelname aan onze Broadway-producties. Mijn rollen zullen worden vervuld door anderen uit de Broadway-gemeenschap en in een aantal gevallen uit de lijst van deelnemers die al aanwezig zijn op die shows. ”

Sutton Foster gaat in op de controverse over Scott Rudin. pic.twitter.com/gnxrwd2JtE

— OnStage Blog (@OnstageBlog) 18 april 2021

Vorige week, Moulin Rouge! acteur Karen Olivo zei dat ze niet zou terugkeren naar de Broadway-productie uit protest tegen Rudin, en riep de industrie op om haar stilte over de aantijgingen na de onthullingen van THR.

"Sociale rechtvaardigheid is belangrijker dan een sprankelende diamant te zijn. . Het bouwen van een betere industrie voor mijn studenten is belangrijker dan dat ik geld in mijn zakken stop, ”zei de Tony-winnende artiest. 'De stilte over Scott Rudin? Onaanvaardbaar. Onaanvaardbaar. Dat is de makkelijke, allemaal. Dat is een monster. Dat zou een no-brainer moeten zijn. Degenen onder jullie die zeggen dat je bang bent, waar ben je bang voor? ”

In het verhaal van THR rapporteerden verschillende voormalige werknemers van Rudin zijn beledigende gedrag, waaronder het gooien van voorwerpen naar werknemers, waaronder een glazen kom, een gepofte aardappel, een theekopje en een nietmachine. Ten minste twee stafmedewerkers belandden in het ziekenhuis, een als gevolg van het feit dat Rudin een computermonitor op de hand van een jonge man sloeg.

Maar in de onmiddellijke nasleep van de publicatie van het verhaal bleef Hollywood relatief moedeloos over de branche titan die in de afgelopen decennia films heeft geproduceerd als Clueless, The Social Network en No Country for Old Men, die de beste film Oscar mee naar huis nam. Naast Olivo behoorden Annapurna Pictures-oprichter Megan Ellison en Star Trek: Discovery-acteur Anthony Rapp tot de enige opmerkelijke figuren die hun afkeer uitten over Rudins gedrag.

Ook op zondag plaatste David Graham-Caso een emotionele video bericht waarin hij rechtstreeks Rudin op Twitter sprak. In de video merkte hij op dat zijn identieke tweelingbroer, Kevin Blake Graham-Caso eind 2008 en 2009 gedurende acht maanden Rudins assistent was. Hij werd "mishandeld ... ernstig" door Rudin, die "hekelde en vernederd, bulderend en geïntimideerd en lastiggevallen "Zijn broer," zei David.

"Het was zo intens dat hij angst, depressie en posttraumatische stress ontwikkelde" en nam in oktober 2020 een einde aan zijn leven. "U bent een deel van de reden waarom, ”Zei hij rechtstreeks tegen Rudin.

In zijn video beloofde David ook“ ervoor te zorgen dat mensen weten dat wanneer ze ervoor kiezen om met jou samen te werken, ze ervoor kiezen om met een bullebak te werken. Ze kiezen ervoor om met een racist te werken. Ze kiezen ervoor om samen te werken met een klein en bekrompen persoon die diegenen pijn doet die hem helpen slagen. ”

Hij gaf ook commentaar op de verklaring van Rudin. "Uw recente verklaring om een ​​tijdelijke en slecht gedefinieerde stap terug te doen van Broadway is geen blijk van berouw", zei hij. “Het duidt niet op interesse om het ook echt beter te doen. Het lijkt alleen een slimme PR-strategie te zijn om echte gevolgen te vermijden. ”

Een bericht aan Scott Rudin. pic.twitter.com/mvOqTvH2S9

— David Graham-Caso (@dgrahamcaso) 18 april 2021

Tatiana Siegel heeft bijgedragen aan dit rapport.