Twee komen om bij een Tesla-crash in Texas met niemand achter het stuur

19 Apr 2021

Twee komen om bij een Tesla-crash in Texas met niemand achter het stuur

Twee mannen stierven nadat een Tesla-voertuig, waarvan werd aangenomen dat het reed zonder dat iemand op de stoel van de bestuurder zat, zaterdagavond ten noorden van Houston in een boom crashte, zeiden de autoriteiten.

"Daar was niemand op de bestuurdersstoel '', zei sergeant Cinthya Umanzor van de Harris County Constable Precinct 4.

De Tesla Model S uit 2019 reed met hoge snelheid, toen hij niet in een bocht kwam en ging van de rijbaan af, botste tegen een boom en barstte in vlammen uit, zei het lokale televisiestation KHOU-TV.

Nadat de brand was geblust, hebben de autoriteiten 2 inzittenden in het voertuig gelokaliseerd, met één in de voorste passagier stoel terwijl de andere op de achterbank van de Tesla zat, aldus het rapport, daarbij verwijzend naar Harris County Precinct 4 Constable Mark Herman.

Tesla en de National Highway Traffic Safety Administration reageerden niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar .

Het ongeval komt te midden van een groeiende kritiek op Tesla's semi-geautomatiseerde rijsysteem bij recente ongevallen en terwijl het zich voorbereidt om zijn bijgewerkte "volledig zelfrijdende" software voor meer klanten te lanceren.

Het Amerikaanse agentschap voor autoveiligheid zei in maart dat het 27 onderzoeken heeft geopend naar crashes van Tesla-voertuigen; ten minste drie van de ongevallen hebben onlangs plaatsgevonden.

Tesla-CEO Elon Musk zei in januari dat hij enorme winsten verwacht van zijn volledig zelfrijdende software, en zei dat hij "er zeer zeker van is dat de auto zelf zal kunnen rijden. met een betrouwbaarheid die dit jaar hoger is dan die van mensen. "

De zelfrijdende technologie moet veiligheids- en regelgevingshindernissen overwinnen om commercieel succes te behalen.

Umanzor zei dat de twee ongevalslachtoffers in 1962 zijn geboren. en 1951.

Twee stierven in Tesla-crash in Texas met niemand achter het stuur, oorspronkelijk verschenen op Autoblog op zondag 18 april 2021 19:36:00 EDT. Raadpleeg onze voorwaarden voor het gebruik van feeds.